06.04.2016 16:06

USYNLIG SYKDOM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I august merket jeg at noe ikke var som det skulle med kroppen. Jeg hadde store smerter, ofte lite matlyst, tappet energi og humøret var langt nede. Det ble gradvis bare værre de neste månedene, og jeg skjønte at nå var det på tide å finne ut av hva som plagde meg. Dessverre ble det lange måneder før jeg endelig fikk en diagnose å forholde meg til. Først var det psyken det var noe i veien med, så var det irritabel tarm, så var det Crohns og så var det i grunn ingenting plutselig. Heldigvis endte jeg opp med svar etter 5 lange måneder.. 

Noen har nok fått med seg at jeg har Irritabel tarm-syndrom, også enklere og oftere formulert som IBS. Dette er en fordøyelsessykdom som det er vanskelig å i grunn oppdage, da plagene kan forbindes med mye annet. Som sagt, jeg har vært innom mange diagnoser på veien. IBS kan variere fra person til person, og det er naturligvis ulike grader av dette, som det er ved mange andre sykdommer. Jeg er nok ikke hardest rammet, men jeg er rammet hardt nok. Fra august til desember var jeg omtrent ikke ute av huset, og det var rett og slett ikke mye glede i hverdagen. Jeg var på do omtrent 20-30 ganger for dagen. Dere kan jo tenke dere hvordan det generelt føles, både i kroppen og ikke minst psyken. Jeg var ikke med noen andre enn kjæresten min, og ikke ville jeg være med han heller. Jeg ville bare være alene... Det er ganske fælt bare det! Men å måtte gå med konstant luft i magen og ufattelig vond og hard mage, og uutholdelige smerter støtt og stadig - det unner jeg virkelig ingen! Jeg sliter mye med smerter enda, men det er absolutt mye bedre nå. Noen dager vil jeg bare ligge i sengen og grine, men det er sjeldent jeg har mulighet til det. Så jeg presser meg ganske mye, og det går som oftest bra. Det er ikke mye energi jeg har på kvelden etter jeg kommer hjem fra jobb eller skole, men da får jeg heller bare legge meg og si meg fornøyd med at dagen i allefall ble utført utenfor mine fire vegger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For en liten stund siden begynte jeg å lese meg litt opp på en "diett" kalt LavFodMap. Dette samt å gå til osteopat har faktisk vært det som har hjulpet meg dit jeg er i dag. Jeg har fått en forklaring på at min diagnose mest sannsynlig kommer av mye stress og mat jeg ikke tåler. I sommer var jeg mye på reise, så det forklarer en god del for meg. Dette er selvfølgelig individuelt - men stress kan spille en stor rolle. Nå prøver jeg å spise mye mer sunt og ikke minst etter LavFodMap. Det hjelper på humøret, og energien begynner å komme tilbake. Jeg er absolutt ikke på det nivået jeg en gang var, men ser i det minste lyset i tunnelen. Jeg velger å være åpen om dette, rett og slett fordi jeg er så lei av at slike sykdommer som dette skal være så tabu. Ja, jeg har vondt i magen, ja jeg må gjerne gå på do flere ganger for dagen, og ja - jeg er sliten - ofte. Men jeg prøver så godt jeg kan, og jeg gjør mitt beste. Har dere noen spørsmål, så må dere gjerne stille de til meg - så skal jeg svare så godt jeg kan! Ingen spørsmål er dumme 

40 kommentarer på "USYNLIG SYKDOM"

Maria Jansen

06.04.2016 kl.17:04

Så bra du er åpen om sykdommen din, det er så viktig! Sliter ekstremt mye med magen selv og symptomene mine er veldig like dine, kanskje jeg skal spørre legen om det kan være det. Føler det er vanskelig å bli tatt seriøst av legen av og til, det er så mange som bare har "litt vondt i magen" som kommer inn dit. Da føler jeg at de som sliter blir satt til siden, trist.. Veldig glad på dine vegne for at du fikk satt en diagnose på det, det gjør situasjonen mye bedre! Ønsker deg masse lykke til videre, håper det blir bedre for deg og at du slipper å slite så mye med smerter og do gåingen etterhvert, det er ikke noe kjekt!

Dette her er litt random og passer dessverre ikke med innlegget ditt, men går du på NLA? Jeg føler jeg så deg i klassen i går og om det var du som jeg snakket med i 2 sekunder nede på bussholdeplassen? Beklager om det ikke var deg, men det lignet utrolig mye i alle fall haha :)

Charlotte Tunes

06.04.2016 kl.22:32

Maria Jansen: Hei Maria! Tusen takk for fin kommentar. Jeg ville spurt legen om det er mulighet for sjekk hos kanalspesialister (altså koloskopi) - finner de ikke noe her, så er det nok IBS du har. Har du prøvd å kutte ut laktose? Det har funket veldig bra for min del! Jeg vet godt hva du mener om dette med å ikke føle seg tatt på alvor. Det har jeg opplevd mye av de siste månedene.. Men endelig har jeg fått svar, og nå er ting lysere. Gud, så morsomt! Husker vi pratet nede ved busstoppet! Kjekt å se at du har blogg også - kjempefin! Da er vi to i klassen som har samme problemet med magen, det er i grunn litt "kjekt" å vite, hehe!! :-D Ha en fin kveld videre!

cheerchrissy.blogg.no

06.04.2016 kl.17:08

Uff, høres helt forferdelig ut! Håper det går bedre med deg nå!

Charlotte Tunes

06.04.2016 kl.22:32

cheerchrissy.blogg.no: Det går heldigvis bedre, tusen takk for omtanken <3

Sandra

06.04.2016 kl.17:21

Bra du er åpen og ærlig om det! Det er det som skal til for at man blir alle disse jævla fordommene som finnes der ute. Jeg har selv en sykdom som til en viss grad er tabu, men det er blitt mye mer åpenhet rundt det de siste årene heldigvis.

Charlotte Tunes

06.04.2016 kl.22:33

Sandra: Ja, jeg er så ufattelig lei av at slike ting ikke skal snakkes høyt om. Dette skal ikke være noe tabu - det er trossalt en veldig stor del av befolkningen som er rammet av IBS eller tilsvarende. Godt å høre at du føler en mer åpenhet rundt din egen sykdom - det er viktig!

H

06.04.2016 kl.19:13

Hei!

Veldig glad for å se at det er flere enn bare meg. Føles sånn ut, da jeg ikke kjenner så mange som har det samme som meg. Eller.. kjæresten har det også, men han er litt bedre den dag i dag. Jeg derimot - sliter som bare rakkern.

Jeg har slitt i mange år med magen, vært til utallige undersøkelser (mange vonde og pinlige), og fant ut at jeg har både laktoseintoleranse og IBS. Ikke greit, sliter veldig.. Er ikke så mange som forstår det når det ikke synes på oss, dessverre. Mange dager jeg har så vondt at jeg ligger bare å vrir meg i magesmerter og renner på do konstant. Andre ganger får jeg ikke til å gå på do på mange dager. Uforutsigbart og et mareritt for min del, iallefall.

Prøver å holde det i sjakk med å holde meg unna diverse matvarer - og følger LavFodMap dietten så godt som det lar seg gjøre.

Men jeg er veldig nysgjerrig på hvordan du blir behandlet til osteopat. Kan du fortelle litt mer om det? Prøver å finne alternative måter på å få behandlet IBS'en min. Bare jeg blir bittelitt bedre, er godt nok for meg.

Klem!

Charlotte Tunes

06.04.2016 kl.22:38

H: Hei! Jeg føler heller ikke at det er så mange som meg, men jeg tror det rett og slett skyldes at mange ikke tør å snakke høyt om dette. At det er flaut osv.. Uff... Jeg kjenner meg så altfor godt igjen i hva du skriver her. Jeg har virkelig tatt mye rare, ubehagelige og pinlige tester. Siden resultatet på alle disse prøvene ikke viste noe alvorlig eller kronisk, konkluderte de med at jeg hadde IBS. Jeg har også laktoseintoleranse slik som deg. Laktose var det første jeg kuttet ut, og det har virkelig hjulpet mye! Håper virkelig du får det bedre etterhvert - det sliter jo veldig på psyken å ha det sånn også. Hos osteopat "masserer" han tarmene og tarmsystemet, han løsner knuter og diverse annet i ryggen, og jeg får hjelp til å fjerne "stress-knuter" i øvre del av magen - da jeg sliter en del med smerter der. Jeg anbefaler det absolutt. Det har hjulpet meg mye. Et annet tips jeg fikk av osteopaten min var å drikke saften fra en halv sitron og 1 ss olivenolje om morgenen, 20 minutter før frokost. Det var noe som hjalp meg veldig, da dette klargjør tarmene for mat resten av dagen :-) Det er bedre å prøve tenker jeg, enn å la være. Jeg angrer virkelig ikke et sekund. Nå går jeg ca hver 5-6 uke og tror jeg aldri vil slutte... hah! Håper du fikk svar på noe av det du lurte på!

Luisa Fernanda del Mar

06.04.2016 kl.20:23

Jeg syns du er så flink og skrive om sykdommen din, og jeg liker at du er ærlig og åpen om det. Tenk at det faktisk kan hjelpe andre, det er så bra! Og at du deler så masse tips om sunn og næringsrik mat og slikt er bare en gevinst for alle egentlig :)

Charlotte Tunes

06.04.2016 kl.22:39

Luisa Fernanda del Mar: Tusen takk, kjære Luisa - du er så god <3 Ja, maten kan jo alle spise! Kjæresten min spise blant annet mye av maten fra LavFodMap - den er faktisk ganske så god! :-D

Linda

06.04.2016 kl.22:19

Hei!

Så utrolig deilig at du deler denne sykdommen.. Creds til deg! Jeg har også den etter å ha vært utrolig dårlig i 4 mnd nå... Det å legge om kosten og stresse ned helt har hjulpet meg mye... Er mye bedre, men blir fort sliten selv..

Blir glad når du deler tips, råd og erfaringer om denne sykdommen.

Det er rart hvor mye kosthold har å si.. Jeg har spist ganske sunt hele livet og allergier har aldri slått ut på tester, så trodde aldri det var noe med det... Men godt at noe endelig "løsner".

Jeg har et spm, ganske personlig, så du velger helt selv om du vil svare <3 : Følte du deg veldig deperimert i den verste perioden? Hvor mye sov du sånn ca?

Masse klemmer <3 Håper du får det mye bedre fremover!!

Charlotte Tunes

06.04.2016 kl.22:42

Linda: Hei! Så leit å høre at du har den også.. Men som du sier, så har du i det minste blitt bedre, og det er veldig veldig bra! Ja, kostholdet har absolutt mye å si. Jeg har kuttet ut laktose også, og det er nok noe av det smarteste jeg har gjort, hehe! Dette svarer jeg mer enn gjerne på, selvom det er litt personlig.. Jeg kan love deg jeg var langt nede. Deprimert var jeg så absolutt. Ikke noe rart ved det i grunn, med tanke på at livskvaliteten går veldig ned når man rett og slett har det så jævlig over tid - uten å få hjelp. Jeg sov i grunn veldig lite. Jeg kunne ligge i sengen hele dagen, men jeg var så lei meg at søvnen ikke var noe å skryte av akkurat.
Håper du har det bra, og at det blir bedre for deg fremover. Stor klem <3 <3

Maria Jansen

06.04.2016 kl.23:28

Tusen takk for svaret! Jeg skal ta koloskopi om ikke så altfor lenge, så jeg kan kanskje høre om de kan sjekke for IBS også, om det er mulig! Har kuttet ut laktose og gluten, det har hjulpet veldig mye for min del! Tusen takk! Ja, det er litt, misforstå meg rett, "godt" når andre sliter også! Kjekt at andre i klassen også er i bloggsamfunnet! :D Tusen takk, håper du får en flott kveld videre også!

Charlotte Tunes

07.04.2016 kl.13:48

Maria Jansen: Ja, det er lurt å ta en slik undersøkelse! Det er nok ikke sikkert de kan si noe angående IBS, da det rett og slett er diagnosen man gjerne får dersom de ikke finner noe annet galt under den undersøkelsen. Forhåpentligvis er det ikke noe kronisk betennelse eller noe du har - da er det bedre å ha IBS rett og slett. Ja, men klart det er som du sier, litt "godt". Da føler man seg ikke så alene, og det kan være lettere å snakke om det :-) Ja, veldig gøy at du har blogg også! Håper du har en fin dag :-D

Kjersti

07.04.2016 kl.11:55

Uff, IBS er forferdelig! Jeg og to av søstrene mine sliter med det samme. Hos meg var det stress som virkelig utløste det, og jeg var langt nede når det sto på som verst. Men det er ikke så rart, forskning viser at miljøet i tarmen har mye å si for psyken. Og så er jo IBS en "eksklusjonsdiagnose", så det som funker for noen er helt feil for andre. Veldig frustrerende! Har funnet mye hjelp i bloggen heleneragnhild.no, hun har skrevet mye om IBS og det å bygge opp igjen tarmen med forskjellig mat. Jeg har blitt en del bedre av det, anbefaler virkelig å sjekke den ut :) Utrolig sterkt innlegg, du er flink! Håper du får det bedre fremover <3

Charlotte Tunes

07.04.2016 kl.13:50

Kjersti: Leit å høre at du også har det! Ja, det er nok stress som har vært den største utløsende faktoren hos meg også. Og ja, det har vært virkelig ille på det værste altså - godt vi har kommet oss over den værste delen. Frustrerende er bare forbokstaven, haha! Tusen takk for tips, den skal jeg absolutt sjekke ut. Jeg er stor fan av bøkene til Julianne Lyngstad (hun har nettside også), de bør du sjekke ut dersom du ikke allerede har gjort det. Takk for flott kommentar! Håper du får det bedre også, fremover i tid. Stor klem <3

Kamilla Haaland

07.04.2016 kl.17:53

SUPERT at du er såpass åpen om dette. Det er så trist at noe så vanlig skal være tabubelagt. Det er jo ingenting som er bedre enn å få snakke med noen som er i samme båt... Og det er jo utrolig mange som sliter med dette! Har selv hatt store problemer med fordøyelsessystemet i noen år. Heldigvis fant jeg til slutt ut hva jeg feilte, selvom de konstanterte med IBS hos meg også en periode - og fikk beskjed om å leve med det... Føler meg ekstremt godt igjen i det du skriver. Man vil bare være alene og man blir rett og slett usosial og litt ute av samfunnet på et vis... Unner virkelig ingen dette, og håper du til slutt kanskje finner ut av det. <3

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:54

Kamilla Haaland: Ja, jeg synes det er viktig at man snakker høyt om det, og ikke skjuler seg og skal være flau over noe man ikke kan råde over selv. Sååå bra at du fikk den hjelpen du trengte og at du har det bedre nå <3 Ja, man vil jo bare isolere seg, noe som er ufattelig trist i enhver alder. Man ønsker jo ikke å være alene dag inn og dag ut. Takk <3

Victoria

08.04.2016 kl.19:16

Vell jeg har IBS selv og sitter akkuratt nå og puster som jeg skulle hatt rier. Tårer i øynene og er bare rett og slett dårlig. Lurer på om du kan legge ut dieten din så jeg kan prøve den og se om det funker.

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:52

Victoria: Uff, så fælt å høre at du har så vondt... Dietten jeg følger heter LAvFodMap. Sjekk gjerne den ut på nettet osv, da det er mye man skal forholde seg til. Men jeg kommer til å legge ut litt oppskrifter og slikt i allefall :-) Lykke til!

tonjesl

08.04.2016 kl.23:13

Så bra du har hatt forbedring <3 er aldri lett med slike sykdommer som ikke er åpenbare for andre.. men så fint at du er åpen om det!

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:51

tonjesl: Nei, er ikke så lett når mennesker ikke helt kan forstå hvordan det er, da de ikke ser noen synlige tegn til sykdommen. Men tusen takk <3

xplor

09.04.2016 kl.11:14

Huff, så kjedelig å høre.. Men godt at du endelig fikk svar på problemene dine, og at du er så åpen om det! Ingenting er bedre :-) Stå på, du er flink! Og god helg, søta <3

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:51

xplor: Ja, godt å vite i det minste! Tuuusen takk, fine deg <3

spisogspar

10.04.2016 kl.23:49

Ja tarmen har mye å si for psyken.... Jeg også har irritabel tarm, men siste årene har det vært ganske normalt, men i begynnelsen på 20 årene var jeg mye dårlig i magen og løp på toalettet minst 20 ganger for dagen.... Veldig utmattende å ha det sånn. Jeg spiste mye melkesyretabletter og måtte holde meg unna laktose, hvetemel og hvitt raffinert sukker, og da ble jeg gradvis bedre... :)) Bra du føler deg bedre nå :) <3

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:50

spisogspar: Tarmen har mye mer å si enn man skulle trodd altså.. Det er ikke lett! Ja, jeg holder meg unna de tingene også, samt alkohol, koffein og syreholdige drikker (appelsinjuice f.eks). Godt vi har fått det litt bedre begge to <3

b

11.04.2016 kl.10:48

Huff, dette var trist.. Jeg fikk diagnosen IBS i august, etter flere forskjellige tester og koloskopi. Kjip diagnose, veldig uforutsigbar og vanskelig å forholde seg til.. Har selv vært veldig langt nede i perioder, og har utviklet depresjon og angst pga dette. Syns det er vanskelig å komme seg ut døren, være sosial, trene osv, når det står på som verst. Har det som deg, at jeg bruker all energi på å være på jobb, og orker ingenting senere på dagen. Skal på kurs på Haukeland sykehus, der man får snakke med andre som har det, og høre på leger, psykiatere og sykepleier om hvordan man best mulig kan leve med IBS. Er det noe som kan være aktuelt for deg?

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:49

b: Så leit å høre at du også har det - ikke noe kjekt i det hele tatt! Oi, det visste jeg ikke at de hadde - kanskje jeg burde ta turen på det! Tusen takk for tips :-)

Elena

11.04.2016 kl.14:33

Sliter selv med mye luft i magen og oppblåsthet. Og hard mage. Men vet ikke hvorfor. Kanskje jeg burde sjekke selv.

<3

Charlotte Tunes

13.04.2016 kl.15:49

Elena: Ja, jeg ville nok sjekke litt rundt. Men godt mulig det er mat du ikke tåler - det er vanlig å ha de symptomene du har da. Lykke til!

Silje

14.04.2016 kl.19:21

Føler så mye med deg! Sliter også med "usynlig sykdom". Jeg er 19 år og har kroniske smerter i begge håndledd på grunn av slitasje. Kan ikke jobbe, og har store problemer med å kjøre bil, sitte på PC og går på sterke smertestillende. Folk forstår ikke det de ikke kan se! Men håper at du blir bedre og får tilbake energien du hadde, ønsker deg alt godt!

Marthe

16.04.2016 kl.15:54

Fra min innfallsvinkel synes jeg det er rart at du synes at IBS er et tabu, for jeg opplever det som en veldig vanlig sykdom! Mange jeg kjenner har det, og de anser det ikke som en flaut siden mange av de dem kjenner også har det. Men det er kanskje pga at folk er like åpene som deg om det :)

Selv har jeg hatt cøliaki i 18 av mine 21 år, som er kronisk intoleranse for gluten. Jeg har aldri følt meg noe flau over det, selvom jeg mås forklare at jeg får diare og kaster opp etter å ha spist gluten. Tror det bare er vi selv som setter begrensninger på hva som er flaut og ikke :) Jeg opplever det nesten flauere å spørre etter glutenfritt brød og pizza osv, siden mange hipstere har overtatt glutenfri-dietten! Haha :p

Charlotte Tunes

16.04.2016 kl.16:25

Marthe: Ja, jeg skjønner hva du mener! Det er nok rett og slett fordi jeg selv ikke kjenner så mange, og jeg føler meg ganske mer åpen gjerne enn mange andre. Men om jeg tar feil i forbindelse med at det er tabu, så er jo det bare veldig bra :-) du har helt rett når det kommer til begrensninger - det er som oftest vi selv som setter de! Hahaha, synes det er litt komisk dette med glutenfri-dietten når man faktisk ikke behøver det. Det er jo ikke noe man unnlater fordi det er kult :p ha en fin helg :-)

Marlene

28.04.2016 kl.17:38

Hei Charlotte! Jeg vet akkurat hvordan du har det, dette er en av flere sykdommer som jeg har selv. Jeg anbefaler at du leser bøkene Sjarmen med Tarmen og Sunn tarm, Klart hode, de kan hjelpe litt! Fint at du skriver om dette, få som snakker om det, men mange som har det! Si i fra om det er noe du lurer på, jeg har MANGE års erfaring (dessverre haha). :)

Jeanett Michelle

28.04.2016 kl.18:08

Så tøft av deg å være åpen om IBS. Jeg har en kronisk sykdom som heter Ulcerøs Colitt som er betennelse i tykktarm, og IBS. Så vet godt hvordan du har det. Det er absolutt ikke lett, og man må hele tiden finne nye krefter. Jeg har hatt sykdommen i 12 år, og nylig fått diagnosen IBS i tillegg. Siste perioden for meg har vært ekstra tøff.

Syns du er tøff som klarer å jobbe/ gå skole samtidig som du har slike plager! Jeg er der at jeg er så dårlig at å komme meg på jobb er nærmest umulig. Så måtte ta ett tøft valg, men ble sykemeldt. Det har gjort litt enklere, men ikke med alt. Mat er noe jeg spesielt kjenner meg godt igjen i, tåler ikke vanlig melk i det hele tatt, og nå kan jeg reagere på laktosefrie produkter. Skal også teste meg for gluten etterhvert.

Fikk faktisk tilbud om å prøve meg på LavFood-diett men skjønte svært lite av den. Fikk ett ark av min gamle lege hvor det bare sto noen ting som var OK å spise, mens noe skulle jeg holde meg unna. Så valgte heller å bli henvist til ernæringsfysiolog, det var kjempe fint. Fikk masse gode nyttige tips, selv om de er vanskelige å holde. Så snart jeg blir bedre i magen skal jeg prøve å gjøre noen forandringer i kostholdet, og lytte til de tipsene jeg fikk. Det hjalp veldig på magen, dessverre tok stresset overtaket og ødela meg helt. Har vært veldig langt nede på grunn av depresjon, heldigvis er den bedre i dag. Ikke borte, men slik at jeg kan leve med den :) MASSE lykke til med dietten, håper det blir mye bedre for deg!<3 Fint å vite at man ikke er alene, og at man har forståelse<3

Hege Kristin

26.06.2016 kl.19:54

fint at du deler med oss!

Charlotte Tunes

28.06.2016 kl.18:40

Hege Kristin: <3 <3

Susanne

13.08.2016 kl.23:19

Utrolig tøft og modig av deg å dele historien din og dine opplevelser. Det er utrolig hjelpsomt! Lider selv av IBS, og selv om jeg følger lavFODMAP-dietten, har de siste ukene vært helt forferdelige. Merker det påvirker psyken utrolig mye, og gjør at depresjonene mine blir mye verre. Det er vanskelig å kunne ha ett skikkelig forhold med kjæresten, når du mesteparten av tiden vil være alene fordi du har luftsmerter og oppblåst mage. Så håper du fortsetter å dele på denne bloggen her, for du er en utrolig stor inspirasjon for meg. Håper du har det bedre nå, og har en fortsatt fin lørdag.

Klem <3

17.08.2016 kl.23:04

Hei!

Jeg har kanskje fått den sykdommen selv.. Må inn til sykehuset for å ta kamera i magen osv. Jeg er så utrolig redd og håper jeg ikke har den sykdommen! Under deg det virkelig ikke. Synes selv det er utrolig flaut og har ikke fortalt det til noen. Hjelper meg mye å lese dette fra deg som er ei så pen og ung jente. Da føler jeg meg ikke helt alene. Håper det går bedre med deg - for dette er en forferdelig sykdom. Klem

Vida

31.08.2016 kl.09:22

Jeg har hatt IBS siden jeg var liten kid, og situasjonen har vært hjelpesløs siden da. Inntil jeg oppdaget et MIRAKEL. En irritabel tarm betyr jo blant annet at bakteriefloraen er svak/ensformig/dårlig - på helsekost får man kjøpt et kosttilskudd merket Udos Choice. Min ultimate lifesaver. Det har totalt forandret hverdagen min. Kosttilskuddet inneholder rett og slett kapsler med milliarder av melkesyrebakterier som friske folk har fra før, på en måte. Vi kan gjerne maile om dette, har masse deets. Fastlegen min digga det. Snakkes? Ellers lykke til!

Skriv en ny kommentar

Charlotte Tunes

Charlotte Tunes

24, Bergen

My name is Charlotte Tunes, and I blog about my love and passion for fashion, interior & happy healthy living. Enjoy! charlottetv@live.no

Follow

Instagram

@charlottetunes

Arkiv

Kategorier

Design av Rina Moe Fosse
hits