12.10.2016 15:15

Å VÆRE SEG SELVDet er nok å være seg selv


Jeg scroller nedover Instagram. Det dukker opp et hav av veltrente kropper, fantastisk sminke, perfekt hår... You name it. Så sitter jeg her og tenker, hvorfor ønsker jeg til tider å se slik ut, når jeg faktisk er god nok som jeg allerede er? Det skal ikke være slik at unge (og også eldre) jenter og gutter skal sitte å føle på følelsen rundt å ikke være bra nok. Å måtte være annerledes eller gjøre noe ekstra. Det er ikke slik at om man endrer noe ved en selv, at man automatisk blir penere, et bedre menneske eller mer likendes. Vi skal ikke definere vårt eget selvbilde ut ifra hvordan man ser ut.. Om det så gjelder store lepper, stor rumpe eller hvite tenner. Daglig normaliseres dette med å endre på utseendet, noe som er så uendelig trist. Rett og slett. Tenk at mennesker faktisk tjener seg rike på at de operer seg også? Det er leit at det skal virke normalt, og at unge mennesker skal føle at de trenger å gjøre det samme. Jeg er selv glad for at jeg vokste opp da jeg gjorde, og ikke nå. Jeg brukte litt maskara, gjorde ingenting med håret, gikk i joggebukse støtt og stadig.. Dette har jo selvfølgelig forandret seg med årene, men jeg er veldig glad for at jeg ikke vokser opp i dag - virkelig. 

Sosiale medier er absolutt en stor grunn for at kroppshysteriet faktisk eksisterer, men samtidig blir det feil at alt skal skyldes på sosiale medier. Foreldre og andre rundt unge mennesker må ta ansvar, lære om nettvett og respekt for en selv. Samtidig må vi alle gå ut som eksempler og forbilder for de yngre og vise at det ikke er nødvendig p retusjere seg halv i hjel på bilder, eller å operere seg både her og der i det uendelige. Vi må lære respekt for annerledeshet og at det er en god ting - for det er det nemlig. Det er deilig at vi er annerledes, det er gøy! Tenk om alle hadde vært like på innsiden og sett like ut på utsiden.. Gud så kjedelig! Jeg synes det er viktig at vi sier ifra og at vi snakker høyt om dette med kroppspress. Det er viktig å slå ned foten - for dette er bare noe tull å holde på med. Denne utviklingen som pågår er ikke noe jeg ønsker å støtte og jeg håper det er flere som er enig med meg her! 

3 kommentarer på "Å VÆRE SEG SELV"

Martine Ellefsen

12.10.2016 kl.15:39

Enig, det er så viktig å være fornøyd med seg selv : ) Føler jeg ble mer påvirket av det presset før når jeg gikk på videregående skole, men nå som jeg er litt mer "voksen" enn for ett par år siden, så tenker jeg ikke veldig over det lengre. Så klart ønsker jeg meg lengre hår en gang i blant som alle andre, hehe. Men det er viktig å ikke fokusere på det "perfekte" når man er perfekt akkurat som man her :) <3

Vilde

12.10.2016 kl.20:51

Veldigveldig bra skrevet! Skummelt hvor dette går hende, ja...

Luisa Fernanda del Mar

13.10.2016 kl.12:33

Jeg tror man kan motstå mye press med rette verktøy hjemmefra og fra omgivelsene rundt en. Holdninger man blir lært og blir omringet av har så mye å si for hvordan man møter verden og oppfatter alt man blir servert av folk man møter og det man møter i sosiale medier og medier generelt. Jeg er helt enig med deg! Og ja, man kan bli påvirket negativt og få dårlig selvfølelse likevel, men så lenge man også er bevisst så kan man på en måte "hente seg inn" hvis du skjønner? :)

Skriv en ny kommentar

Charlotte Tunes

Charlotte Tunes

24, Bergen

My name is Charlotte Tunes, and I blog about my love and passion for fashion, interior & happy healthy living. Enjoy! charlottetv@live.no

Follow

Instagram

@charlottetunes

Arkiv

Kategorier

Design av Rina Moe Fosse
hits