16.09.2016 11:09

SMOOTHIE BOWL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

.. FOR BREAKFAST

I dag brukte jeg litt ekstra tid på frokosten, noe som resulterte i en deilig smoothie bowl. Denne var superfrisk, veldig mettende, og toppet med noe av det beste jeg vet - kokos, nøtter, banan og friske bringebær - MUMS. Deilig å starte dagen med et friskt måltid, og som er lett å spise. Dessuten er det lett å lage, noe som passet med perfekt i dag. Er i skikkelig helgemodus, så jeg er rett og slett litt lazy i dag.. hah! Nå skal jeg få ryddet soverommet, og så skal vi bære ut den gamle sengen, for en ny skal på plass. Det gledes! Om noen timer kommer mine søstre også - dette blir en fin helg altså! 

Postet i: FOOD

4 kommentarer

12.09.2016 11:40

MONDAY CRAVINGS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

· FROZEN GRAPES ·

I dag har jeg lagt dagen til skolearbeid og planlegging av blogginnlegg for tiden som kommer. Når det blir slike produktive dager, er det viktig for meg å kose meg litt underveis også. Det kan fort bli veldig kjedelig og lange timer, dersom jeg ikke føler jeg kan nyte det litt også. En enkel og sunn snacks som jeg har lett tilgjengelig og som jeg har supercravings for i dag, er frosne druer.. Altså, det er så latterlig enkelt og så utrolig godt. Kast druer i fryseren, og voila - deilig snack! Dessuten synes jeg det er godt med noe kaldt og avkjølende i løpet av dagen. PS: Druer er sykt godt på skive med hvitost også.. MUMS! 

Postet i: FOOD

7 kommentarer

12.08.2016 12:42

RASPBERRY POPSICLE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Y U M M Y


♥   ♥   ♥   ♥

Er det noe jeg virkelig elsker, så er det bringebær. Generelt smaken av bringebær gjør meg glad.. hah! Da jeg fikk supercravings på noe med bringebær i går, smelte jeg i sammen en deilig røre som jeg tok i fryseren. Det resulterte i disse deilige ispinnene her - det smakte virkelig himmelsk! Så friskt og veldig veldig godt. Dessuten er det utrolig enkelt - noe jeg er superfan av. 

DETTE TRENGER DU:
En neve bringebær
En halv banan
3-4 ss gresk yoghurt
En slant med melk/kokosmelk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MIKS ALT SAMMEN I EN BLENDER, OG HEL DEM I IS-FORMER - VOILA! 

 

Postet i: FOOD

3 kommentarer

08.08.2016 12:44

HOMEMADE SNACK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Y U M M Y

Jeg er utrolig glad i tortillachips og guacamole, noe jeg tviler på at jeg er alene om. Jeg kan seriøst spise denne digge kombinasjonen til jeg nesten sprekker - så godt er det faktisk! Denne versjonen av chips og guacamole er litt sunnere enn de typiske variantene man kjøper på butikken - men minst like god, om ikke bedre! Det er superenkelt, mettende, og veldig veldig godt. Å nyte denne snacksen til favoritt-serien på kvelden.. blir nok ikke stort bedre enn det.. hah! 

♥ ♥ ♥

For å lage denne digge chipsen, så trenger du en pakke med speltlomper. Legg lompene oppå hverandre, og del de som om de var en pizza. Jeg brukte pizza-kutteren - enkelt og greit. Legg så bitene over på et et stekebrett kledd med bakepapir og ta på det krydderet du selv måtte ønske. Jeg elsker paprikakrydder på mine! Stekes i ca. 6-7 minutter på 180 grader.  De skal være litt gylden og crunchy når de er ferdig - YUM. Min Guacamole er veldig enkel: 1 avokado, litt sitronsaft, pepper og cherrytomater kuttet i små biter. Enkelt - men virkelig god! 

Postet i: FOOD

8 kommentarer

02.08.2016 11:40

YUMMINESS FOR LUNCH

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

LOVE THIS COMBINATION

Dagene går så fort for tiden - plutselig er det helg igjen snart.. Noe av det som er deilig med å være hjemme fra Afrika igjen, er maten.. hah! Jeg har virkelig savnet "frokost-rutinene" mine. Gresk yoghurt, deilige bær og litt crunchy topping - helt perfekt! I dag har jeg fri, så i dag blir det en liten me-time hos frisøren. Håret mitt skriker etter pleie nå.. hah! Dessuten har jeg en del ærend jeg må få unnagjort, så det passet fint med en fridag. Dette blir en superdeilig dag altså. 

Postet i: FOOD

4 kommentarer

28.06.2016 15:10

DONUT WORRY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

· BE HAPPY ·

Er det noe jeg virkelig savner når jeg kommer hjem fra ferier, så er det den latterlig gode maten man kan finne på ulike restauranter eller cafèer. Vi gikk å trasket rundt i Palma sentrum (gamlebyen), og kommer over en nydelig liten cafè.. Den var virkelig koselig og hadde en herlig atmosfære - loved it! 

På Santa Cristo serverte de et hav av bakverk, baguetter og drikke. Jeg spist en deilig baguett med skinke, og noe jeg tør å påstå er den beste donuten jeg har spist i hele mitt liv - og jeg har spist mange.. hah! Den var rett og slett himmelsk god. Dette stedet håper jeg virkelig at jeg får besøkt en gang til i løpet av livet altså. Nå er det tid for litt middagslaging her i hjemmet, før det blir vask av klær fra ferien. Hardt å pakke ut av kofferten og ordne ting etter en uke på ferie altså.. hah! Ha en nydelig tirsdag videre, fine dere ♥ 

Postet i: FOOD

6 kommentarer

21.06.2016 16:05

SUSHI DATE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SUSHI SUSHI SUSHI

Hei fra solfylte Mallorca! Et av de beste måltidene jeg har spist på lenge, fant sted på fine Kala her ved hotellet. Her snakker vi et fantastisk utvalg av sushi altså - yummy! Vi kunne nok sittet her å spist en hel dag, men etter 4 forskjellige sorter, noen glass med god drikke sa vi oss fornøyd. Dette ble også lunsjen ved bassenget dagen etter.. hah! Med andre ord, denne restaurant kan virkelig anbefales om du er i området. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥    ♥    ♥ 

Postet i: FOOD

2 kommentarer

24.04.2016 11:37

MINE BESTE FROKOSTER

God morgen fine dere! Håper dere har sovet godt, og at helgen har behandlet dere bra så langt. I dag har jeg virkelig søndagsstemning, og det er så deilig. En lat morgen med deilig frokost og tv-serier rullende på skjermen.. Kunne ikke blitt bedre! Siden det ikke er lenge til den nye uken starter, tenkte jeg å dele noen av mine favorittfrokoster med dere. Kanskje dere finner litt inspirasjon til hva dere skal spise i den kommende uken? Link til hver oppskrift finner du i overskriften til hvert av bildene. Håper du finner noe du liker! Ha en nydelig søndag videre ♥​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CHIAPUDDINGCOTTAGE CHEESE RUNDSTYKKER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DEILIGE SCONES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BANANPANNEKAKER
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GRØNN SMOOTHIE


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HAVREGRØT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DEILIGE RUNDSTYKKER

Postet i: FOOD

24 kommentarer

23.04.2016 12:31

OATMEAL FOR BREAKFAST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OATMEAL HEDGEHOG 

Hei og god lørdag! Lørdager er dager jeg velger å bruke litt ekstra tid om morgenen, både på det å komme meg ut av sengen og hvordan jeg lager frokost. Frokost er et viktig måltid, og noen ganger velger jeg å bruke litt mer tid og innsats for at frokosten skal bli skikkelig digg. I dag ble det havregrøt med en liten og veldig søt vri. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.  .  .  .  .  .

I dag er det klart for Brann-kamp og venner på besøk - det blir koselig! Jeg er usikker på om jeg orker å dra på Stadion, men skal nå uansett få med meg kampen! Skal prøve å komme i gang med lesing til eksamen igjen også - det er jo noen uker siden sist jeg har åpnet en bok. Det blir jo sånn når man har det tøft - da orker man svært lite. Nå som det værste er over, håper jeg at jeg klarer å komme litt etter litt tilbake til hverdagen. Håper dere får en superfin helg, fine dere! 
 

Postet i: FOOD

13 kommentarer

04.04.2016 11:34

BANANA PANCAKES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god mandag til dere. Håper dere har fått ladet batteriene godt i helgen, og at dere er klar for uken som kommer. Selv kjenner jeg at det kommer til å bli en hektisk uke dette her, men jeg er klar for alt som måtte komme min vei. Denne uken skal bli bra.. hah! Hele helgen har jeg cravet bananpannekaker, så å starte uken med denne deilige frokosten her - det føltes virkelig helt riktig! Det er enkelt å lage og smaker himmelsk godt. Med deilige bær og litt mandler som topping, blir retten både mettende og god. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
1 god moden banan
1 egg
ca. 50-60 gram havregryn
3 ss gresk yoghurt (laktosefri for min del)
litt kardemomme

Slik gjør du: 
Alle ingrediensene blandes godt sammen med en stavmikser. La røren stå å svelle litt på kjøkkenbenken først. Stek pannekakene i stekepannen til de får en litt gylden farge. Topp med det du måtte ønske av bær, frukt eller nøtter. Mangler og blåbær var det jeg hadde tilgjengelig i dag. Supergodt med sukkerfritt bringebær-syltetøy! MUMS. 

Postet i: FOOD

7 kommentarer

02.04.2016 11:19

COTTAGE CHEESE RUNDSTYKKER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PERFECT FOR THE WEEKEND

Er det noe jeg liker å gjøre når jeg har frihelg, så er det å bruke litt ekstra tid på frokosten om morgenen. Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å bake generelt i hverdage, men i helgene blir det ofte mer tid og energi til nettopp baking... så deilig! Både i dag og i morgen blir nok frokosten bestående av disse herlige rundstykkene laget på cottage cheese. Denne oppskriften fant jeg her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.  .  .  .  .  . 

Dette trenger du: 4 egg, 250 gr havegryn (lettkokt), ca. 1 stor boks mager cottage cheese, 1 ts bakepulver, linfrø eller annen frøsort (jeg hadde litt linfrø i blandingen og som topping)

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bakebolle, før du bruker stavmikseren for en fin og jevn røre. Form rundstykkene og legg de på stekebrettet. Stekes i 35-40 minutter på 180 grader. Disse er rett og slett supergode. MUMS!

Postet i: FOOD

21 kommentarer

01.04.2016 11:40

SUNNERE ALTERNATIV TIL FREDAGSKOSEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GOJIBÆR OG SJOKOLADE - HERLIG KOMBINASJON

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SO GOOD ♥ 

Er det noe jeg er veldig glad i, så er det mørk sjokolade. Det er rett og slett noe av det beste jeg kan få. En ny kombinasjon jeg virkelig liker er denne med gojibær og sjokolade. Her har jeg smeltet sjokoladen, tatt den opp i isbit-former og puttet i bærene. La blandingen stå i fryseren i noen timer - så kan du bare nyte! Ha en nydelig fredag og start på helgen, fine dere ♥

Postet i: FOOD

8 kommentarer

31.03.2016 11:26

GRØNN SMOOTHIE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HENTE INN LITT INSPIRASJON 

Å starte dagen med en grønn smoothie var absolutt ikke feil i dag! Jeg var litt tom for energi - og følte at behovet for energi var det første jeg måtte tenke på. Denne smoothien var god og mettende, rett og slett helt perfekt. Jeg vil gjerne takke alle for alle fine kommentarer og at dere titter innom her hver dag - det er så koselig og ikke minst veldig motiverende for arbeidet fremover! 

Oppskrift:
1 avokado
1 1/2 banan
En blanding av kokosmelk og laktosefri melk. 
- bland alt godt sammen, og nyyyt med god samvittighet! 

Postet i: FOOD

12 kommentarer

17.03.2016 13:04

YUMMY HEALTHY SNACK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FROZEN GRAPES

Nå som jeg prøver å kutte ned på sukkerinntaket, har det vært viktig for meg å finne sunne og lette alternativer til snacks som jeg kan ty til. Spesielt på kveldene.. Da får jeg veldig ofte søtsug, og jeg blir jo helt gal etter sjokolade... hah! Men det finnes jo så mye annet godt der ute, som ikke er stappet full av sukker og alt mulig annet usunt. Frukt og bær er jo supergodt, det er bare ikke alltid at det frister mer enn sjokolade.. Uuups! Heldigvis er det èn ting jeg virkelig liker - nemlig frosne duer! Det er så godt og ikke minst latterlig enkelt. Jeg vasker druene og tar av alt av stilker o.l, og fryser druene.. Da er det bare til å ta de opp av fryseren, rigge seg til i sofaen på kvelden og ikke minst nyyyte! 
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HA EN NYDELIG TORSDAG, FINE DERE! 

Postet i: FOOD

11 kommentarer

14.03.2016 11:21

HOMEMADE SCONES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LAVFODMAP SCONES

Siden jeg nå har endt opp med diagnosen IBS (irritabel tarm-syndrom) må jeg passe godt på hva det er jeg får i meg av mat og drikke. Det er mye å sitte seg inn i når man har en slik sykdom, og ikke er det mange som snakker høyt om det heller. Selvom det ikke finner noe medisiner som kan hjelpe meg, finnes det heldigvis håp likevel. LavFodMap-dietten har vært en god ting for meg! Dette er en diett som baserer seg på oss med sensitive mager. Først var jeg livredd for at maten innenfor dette feltet ikke kommer til å smake noe godt - heldigvis tok jeg veldig feil der! 

Dette trenger du:
2 dl lettkokte havregryn
1,5 dl kokende vann
2,5 dl sammalt speltmel
0,5 dl yoghurt naturell (laktosefri)
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader og lett bakepapiret klart på et stekebrett. Kok opp vann og ha det sammen med havregrynene i en bakebolle. La denne blandingen stå i 5 minutter og hell så resten av ingrediensene i bollen. Bland deigen godt (den er veldig klissete). Form deigen til en flat kake på bakebrettet og skjær et kryss over toppen. Jeg strødde også over litt gresskarkjerner, da dette smaker veldig godt til. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til den får en gylden og fin farge på toppen. Tips: Tilsett gjerne hakket mørk sjokolade for å få et litt søtere alternativ til kaffen - det er supergodt! 

Postet i: FOOD

8 kommentarer

10.03.2016 12:42

HJEMMELAGDE RUNDSTYKKER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MUMS ..

En gang i blant får jeg øyeblikk der jeg virkelig ønsker å bake. Enten det er noe innenfor boller o.l, eller det er brød og slikt. I går ble en slik kveld, og det gjorde at jeg endte opp med noen helt fantastisk gode rundstykker! Denne oppskriften skal jeg bruke mye fremover altså. Mettende og gode - og helt super å ha i fryseren er det også! Nå har jeg mat til å ta med meg på skolen i mange dager fremover - helt genialt. 

Oppskrift:
1 kg sammalt speltmel
1/2 kg hvete og rug grovbakst
60 g smeltet smør
1 pk gjær (jeg brukte tørrgjær da det var det jeg hadde liggende)
1/2 liter melk (jeg brukte laktosefri)
1/2 liter vann
1 ss salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik gjør du:
Lunk melk og vann til ca 37 grader og rør ut gjæren. Jeg rørte like så godt tørrgjæren ut i denne blandingen også. Ha så i saltet og melblandingen til du får en passe deig som slipper bakebollen. Smelt smøret og ha det i deigen undervei som du elter den. Det er lurt at denne deigen ikke eltes og arbeides altfor mye med, da glutenfibrene kan ødelegges og bakverket ikke hever skikkelig. Jeg lot deigen heve 30 min på kjøkkenbenken, før jeg skjærte deigen opp i biter og lagde de om til runde "boller". Lot de så heve i 20-25 min. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter. De blir tørre dersom de stekes altfor lenge. Bon appetit! 

Postet i: FOOD

3 kommentarer

03.03.2016 16:15

CHIAPUDDING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIMPLE AS THAT

Til tider synes jeg det er ufattelig vanskelig å være kreativ når det kommer til forkost og dagens første måltid. Jeg føler ofte på dette med at tiden ikke strekker til og at jeg er for trøtt til å lage noe flott og fancy.. Men når man kan lage frokosten kvelden før, vell.. Da har man ikke den unnskyldningen med tiden å ta i bruk i allefall.. hah! Chiapudding har blitt en stor favoritt når det kommer til frokosten her i hus. Det er jo så enkelt, og smaker godt! Chiapudding er superenkelt å lage, og ofte synes jeg jo enklere - jo bedre. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YUM!

Jeg lagde som sagt chiapuddingen i går kveld før jeg la meg - noe som gjør at jeg sparer mye tid på morgenen.. helt perfekt! Jeg tok 4 ss chiafrø og 2 dl laktosefri lettmelk. Du kan fint bruke 1 dl melk og 1 dl kokosmelk f.eks - det er supergodt! I dag ble chiapuddingen toppet med mango - en stor favoritt. Du kan toppe den med alt av frukter og bær. Det finnes rett og slett ingen fasit - bruk det du har! Håper dere har en strålende torsdag, fine dere! 

Postet i: FOOD

8 kommentarer

24.02.2016 16:14

TIME FOR SNACK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEALTHY YUMMY SNACK

Etter at jeg så speltlompe-chips på en blogg, fikk jeg helt vann i munnen. Dette måtte jeg nesten bare prøve ut - hvorfor jeg ikke har gjort dette tidligere kan jeg ikke forstå.. hah! Jeg er veldig glad i speltlompe fra før av, så at det kan varieres til så mangt av måltider, er helt ypperlig for meg! Nå skal det spises chips og guacamole mens jeg gjør skolearbeid. Har mye som skal leses og skrives, så det er bare til å sette i gang. 

. . . . . . . . . . 

GUACAMOLE (1 person)

1 avokado
litt limesaft
en klype hvitløkspulver
4-5 cherrytomater 
salt + pepper
Håper du har en superfin onsdag! 

Postet i: FOOD

12 kommentarer

19.02.2016 11:22

BANANA SNACK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BANANA + CHOCOLATE

Noen ganger kicker søtsuget virkelig inn. Noen ganger tar jeg sukkerfri tyggis, noen ganger tar jeg en liten sjokoladebit, noen ganger spiser jeg altfor mye sukker og noen ganger blander jeg frukt og sjokolade. Mørk sjokolade og banan er en uslåelig kombinasjon - YUMMY.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MMMM ...
Jeg kuttet bananene i to, og tredde bitene på pinner(sugerør), og lot de ligge i kjøleskapet mens jeg smeltet sjokoladen over vannbad. Deretter tok jeg banan og dyppet i sjokolade og strødde på valgt tilbehør. Jeg brukte oppkuttede mandler og kokos - nydelig! DIG IN. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Postet i: FOOD

18 kommentarer

Charlotte Tunes

Charlotte Tunes

24, Bergen

My name is Charlotte Tunes, and I blog about my love and passion for fashion, interior & happy healthy living. Enjoy! charlottetv@live.no

Follow

Instagram

@charlottetunes

Arkiv

Kategorier

Design av Rina Moe Fosse
hits