03.11.2016 11:55

IKKE ALLE GLEDER SEG TIL JULBilde: Kirkens Bymisjon

GLEDE til 2490

Det er sikkert flere av oss som har kjent på følelsen av ensomhet. Kanskje en hektisk hverdag har gjort at man noen ganger har følt seg litt ensom, kanskje vi har familie som bor langt unna, eller kanskje man ikke har så mange venner man skulle ønske.. Ensomheten er det mange som føler på, og i høytider er det et sårt tema for veldig mange. Det er mange mennesker i dette langet som sliter med rusmisbruk og som ofte ender opp på gaten også. De er kalde, ensomme og har ikke mange steder å søke råd og hjelp. Det er må nok være en utrolig utmattende følelse av ensomhet, og man føler seg rådvill, spesielt i høytider. 

Nå nærmer juletiden seg med stormskritt, og det er mye glede i vente for mange. Vi er heldige vi som har et sted å gå til, mat på bordet og gaver under treet, hvert eneste år. Det er det absolutt ikke alle som har. I fjor var det over 125 000 mennesker som gruet seg til jul. Det er mange det! Vi kan alle bidra litt, og gjøre noe ekstra for at mennesker der ute skal kjenne på følelsen av at de ikke er alene, at de har et sted å gå til og at de får et godt julemåltid. Ved å sende GLEDE til 2490 (80kr til Kirkens Bymisjon) og du gir dermed to måltider til noen som trenger det og fortjener det. Du kan også gå inn på Kirkens Bymisjon for å spre glede der inne også. Vær et medmenneske <3 

13.10.2016 13:22

CELEBRATING LOVE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjole fra Lene Orvik for BikBok

I KINDA LOVE THESE BALLOONS

For en liten tid tilbake var jeg i et fantastisk fint og intimt bryllup til min kjære mamma og hennes forlovede. Å få ta del i en så stor dag i mamma sitt liv betyr mye for meg. Det var helt perfekt, og jeg unner de begge dette så mye. Litt ballonger måtte jeg nesten ta med også, herregud så gøy.. hah! Heia kjærligheten! 

12.10.2016 15:15

Å VÆRE SEG SELVDet er nok å være seg selv


Jeg scroller nedover Instagram. Det dukker opp et hav av veltrente kropper, fantastisk sminke, perfekt hår... You name it. Så sitter jeg her og tenker, hvorfor ønsker jeg til tider å se slik ut, når jeg faktisk er god nok som jeg allerede er? Det skal ikke være slik at unge (og også eldre) jenter og gutter skal sitte å føle på følelsen rundt å ikke være bra nok. Å måtte være annerledes eller gjøre noe ekstra. Det er ikke slik at om man endrer noe ved en selv, at man automatisk blir penere, et bedre menneske eller mer likendes. Vi skal ikke definere vårt eget selvbilde ut ifra hvordan man ser ut.. Om det så gjelder store lepper, stor rumpe eller hvite tenner. Daglig normaliseres dette med å endre på utseendet, noe som er så uendelig trist. Rett og slett. Tenk at mennesker faktisk tjener seg rike på at de operer seg også? Det er leit at det skal virke normalt, og at unge mennesker skal føle at de trenger å gjøre det samme. Jeg er selv glad for at jeg vokste opp da jeg gjorde, og ikke nå. Jeg brukte litt maskara, gjorde ingenting med håret, gikk i joggebukse støtt og stadig.. Dette har jo selvfølgelig forandret seg med årene, men jeg er veldig glad for at jeg ikke vokser opp i dag - virkelig. 

Sosiale medier er absolutt en stor grunn for at kroppshysteriet faktisk eksisterer, men samtidig blir det feil at alt skal skyldes på sosiale medier. Foreldre og andre rundt unge mennesker må ta ansvar, lære om nettvett og respekt for en selv. Samtidig må vi alle gå ut som eksempler og forbilder for de yngre og vise at det ikke er nødvendig p retusjere seg halv i hjel på bilder, eller å operere seg både her og der i det uendelige. Vi må lære respekt for annerledeshet og at det er en god ting - for det er det nemlig. Det er deilig at vi er annerledes, det er gøy! Tenk om alle hadde vært like på innsiden og sett like ut på utsiden.. Gud så kjedelig! Jeg synes det er viktig at vi sier ifra og at vi snakker høyt om dette med kroppspress. Det er viktig å slå ned foten - for dette er bare noe tull å holde på med. Denne utviklingen som pågår er ikke noe jeg ønsker å støtte og jeg håper det er flere som er enig med meg her! 

13.09.2016 11:52

10 TING DU IKKE VISSTE OM MEG


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

GET TO KNOW ME BETTER

1. Jeg elsker å gå uten sminke på øynene. Det er rett og slett en lett og ikke minst deilig følelse å ikke måtte ha maskara på. 

2. Jeg sliter til tider veldig med å sovne. Alt av tanker strømmer på, og jeg må ha noe lys rundt meg for å slappe av. Å sovne til en tv-serie eller en film har blitt redningen de værste kveldene. 

3. Jeg er livredd for å miste flere jeg er glad i. Har mistet altfor mange allerede. 

4. Jeg er utrolig dårlig på å ta imot komplimenter. Jeg blir flau og helt stresset. Skal bli flinkere til å ta det til meg, og si takk! 

5. Jeg har et hav av ulike guilty pleasures. Home&Away, Geordie Shore... Altså, elsker programmer som andre hater.. hah! 

6. Jeg er fan av Conor McGregor.. HAH.. 

7. Jeg er altfor følsom. Og da mener jeg sånn i forhold til alt.. Det kan være fint noen ganger, men også utrolig slitsomt til tider. 

8. Jeg er veldig mørkeredd. Det har jeg vært siden jeg var liten. Hater å gå ute alene i mørket. 

9. Jeg har 5 søsken (de er i grunn halvsøsken, men det er ikke noe man henger seg opp i). 3 av de bor her på Vestlandet, mens jeg har 2 på Østlandet. 

10. Jeg har vært i et forhold i over 6 år nå. Hurra for kjærleiken! 

19.08.2016 18:40

Å LEVE MED EN USYNLIG SYKDOM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Det er flere som har spurt meg hvordan det går nå som jeg har hatt "diagnosen" IBS i snart 1 år. Det er på en måte litt vanskelig å skulle fortelle og snakke om hvordan man har det, for jeg føler det er vanskelig å ordlegge meg på et vis. Livskvaliteten min i fjor var virkelig lav, og jeg orket ingenting. Jeg ønsket ikke å gå et eneste skritt utenfor leiligheten min, og jeg lagde meg min egen "trygghets-sone", hvor jeg bare ønsket å være alene. Når man har IBS, så vil det si at man sliter med magen, og gjerne da med hyppige toalettbesøk. På de værste dagene mine, så kan jeg faktisk gå på do opp mot 40 ganger for dagen. Det er vondt, og det er utrolig slitsomt. Man ønsker ikke å gå ut, rett og slett i fare for at man kan gjøre i buksen, eller følelsen av at man snart får et uhell. Det er helt forferdelig. Det som har vært mest slitsomt, foruten smerter og annet ubehag, har rett og slett vært følelsen av å slite med en usynlig sykdom. Det er nok vanskelig å forstå for andre som ikke har denne diagnosen, hvor stor påvirkning den har på livskvaliteten og humøret. Men jeg tror det er viktig å vise åpenhet rundt problemer man har, og ikke være flau over en selv. Jeg har denne diagnosen, jeg sliter med magen, jeg har mye luftsmerter, og jeg kan ha virkelig dårlige dager. Sånn er det bare, og jeg synes det er bedre å være ærlig, enn at man skal skjule hvordan en egentlig har det. Jeg prøvde lenge å late som ingenting, men det tapper jo bare all energi. Vi må snakke høyt om det som plager oss, og ikke være flau. Det er faktisk ikke noe en skal måtte være flau over.. 

Å leve med IBS er absolutt ikke en enkel hverdag. Jeg er så utrolig glad for at jeg har blitt mye bedre enn det jeg var på denne tiden i fjor. For min del har "redningen" til en litt bedre hverdag, vært å slappe av, lytte til kroppen, og ikke være redd for å si det som det er. Det har vært en stor hjelp å følge LavFodMap-dietten, puste med magen og det å roe helt ned.. Det har også vært en stor hjelp å være ærlig med de rundt meg, rett og slett fordi jeg ikke føler så mye på dårlig samvittighet ovenfor dette med å takke nei til sosiale settinger. Slår magen seg vrang, så er det best at jeg ikke gjør stort. Og det er lov. Det er lov å takke nei, og det er lov å si det som det er. Åpenhet rundt disse usynlige sykdommene vi har, har blitt svært viktig for meg det siste året, og jeg har hatt stor hjelp av andres åpenhet rundt dette også. Om du har noen tips til hvordan din hverdag går rundt med en slik sykdom, så vil jeg svært gjerne høre det. Jeg har fortsatt et stykke å gå, før jeg føler at hverdagen er bra igjen. 

05.05.2016 14:20

JA, JEG JOBBER I BUTIKK

"Ja, men skal du stå her hele livet du da? Gidder du virkelig det?"

Hva da gidder? For det første, så er jeg snart ferdig med en utdanning - det vet ikke du. For det andre, jeg trives i jobben min. Jeg trives med å selge sko. Jeg trives med kollegaene mine. Jeg har det fint! Å skulle se ned på oss som jobber i butikk, det er faktisk ikke greit. Hadde det ikke jobbet mennesker bak kassen på Rimi, i en klesbutikk eller skobutikk, hvor skulle du da fått maten din fra? Hvor skulle du fått klærne og skoene dine fra? Skulle du ha handlet alt på nett da eller? Det tviler jeg på at noen hadde orket.. Et samfunn bygges ikke opp av bare de med "toppjobber". Et samfunn bygges opp av et hav av ulike næringer og bransjer - vi trenger alle ledd! Alle ledd er en egen og nødvendig ressurs, og utgjør en forskjell. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er faktisk utdannet pedagog om ikke mange ukene, men jeg føler meg likevel mer vell med å starte en fulltidsstilling i en butikk enn i en barnehage. Nettopp fordi jeg ser på meg selv som en god selger, men også viktigheten av trivsel i form av kunder og ytelse av service. Man trenger ikke å være uten utdanning eller å ha lave ambisjoner, fordi man velger service fremfor olje, for å sette et eksempel. Synes det er leit at så mange har fordommer og en negativ holdning mot folk i butikk. Heldigvis er slike mennesker i et stort mindretall - men det kan gjøre vondt uansett. 

Hvorfor ikke heller bruke tid på å rose hverandre, heie hverandre frem og opp - uavhengig av lønn og yrke? Det er faktisk ikke så vanskelig.. 

02.05.2016 14:21

MÅNEDEN SOM GIKKHei og god mandag fine dere! Siden vi nå allerede har kommet til mai måned, tenkte jeg å oppsummere den forrige måneden som har gått. April har bydd på mye av følelser, så jeg kjenner det er godt jeg kan legge april bak meg, og se fremover. Det blir godt å få ny giv og motivasjon nå i mai måned! 

MÅNEDENS OPPTUR
Helt ærlig synes jeg det er vanskelig å finne en spesiell opptur i april, da denne måneden dessverre bestod av mye nedturer. Men om jeg skal trekke frem en opptur, så må det være å kjenne på at magen har vært ganske så ok opp i alt, og det har vært en opptur at energien har holdt seg på et fint nivå. Dessuten er det en opptur å vite hvor mange fine mennesker jeg har rundt meg. 

MÅNEDENS NEDTUR
Å få vite at pappa ikke lenger er blant oss, er nok det vondeste jeg vil oppleve i lang lang tid. Livet byr dessverre på store utfordringer og nedturer, men jeg vet at pappa hadde ønsket at jeg prøvde å se fremover, og gjøre det beste ut av hverdagen min nå. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, i minnet av pappa. 
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MÅNEDENS HØYDEPUNKT

Det må i grunn være bloggen, rett og slett. Uten bloggen i april-måned, så vet jeg ikke helt hva jeg skulle gjort. Å oppleve bedre lesertall og se så mange fine kommentarer dere legger igjen her, det har virkelig vært et fint høydepunkt i april. Det var også et lite høydepunkt  for meg da jeg klarte å gjennomføre tale i begravelsen til pappa - det betydde veldig mye for meg selv at jeg klarte det. 

MÅNEDENS MEST LESTE
Månedens mest leste innlegge er innlegget jeg skrev om IBS og hvordan jeg har og har hatt det. Takk for fine kommentarer her! 

MÅNEDENS FINESTE
Månedens fineste må være å se hvor sterkt familien står sammen i sorgen. Jeg er takknemlig for at jeg har så mange fine mennesker rundt meg. Både familie og venner - dere er gull verdt! Og mamma.. du er min klippe <3 

 

21.04.2016 16:10

DETTE MED Å STRESSE MINDREDette med å stresse mindre har vært en stor utfordring den siste tiden. Som mange vet, så har jeg IBS - og min IBS er veldig stressrelatert, om jeg kan si det sånn. Stress utløser en reaksjon i magen, og jeg får store problemer. Jeg hadde begynt å få det bedre og litt lettere da min far gikk bort for 2 uker siden, så nå kan vi vell si at jeg er tilbake til start. Men de siste dagene har jeg begynt å notere ned litt punkter som skal hjelpe meg på veien mot en mer stressfri hverdag og jeg tenkte å dele tipsene med dere. Dette er punkter man kan ta i bruk uansett grunn til stress. Det finnes både positiv og negativ stress - men det er jo den negative stressen som er den ødeleggende faktoren i hverdagen.. 

IKKE TA ALT SÅ PERSONLIG
Dette må jeg begynne å bli bedre på selv. Ta heller å distansere deg, og se ting fra utsiden. Alt trenger ikke å være personlig rettet. 

GI LITT MER FAEN
Per Fugelli sa en gang at vi må lære oss å gi litt mer faen, og det tror jeg han absolutt har rett i. Jeg merker selv at jeg til tider bryr meg altfor mye - om alt. Om andre sine meninger om meg, hva andre mener jeg bør gjøre o.l.. Gir man litt mer f i alt dette, så tror jeg mye av hverdagens mas og has slipper taket også. 


OMGI DEG MED POSITIVE MENNESKER
Dette er jo selvfølgelig viktig uansett stress eller ikke. Men positive mennesker og mennesker man er glad i gir oss en økt trygghet på at man er god nok. De viser glede i samvær med deg, og det skaper en stressfri atmosfære. Med gode relasjoner, støtte og trygghet blir du mer robust og tåler mer også! 

SPIS SUNT OG REGELMESSIG
Å spise sunt hjelper på fordøyelsen og energinivået. Har man dårlig fordøyelse og lite energi, vil kroppen kjennes tung og sliten. Stress vil sette seg lettere i magen dersom kroppen er utmattet fra før av. 

VÆR I AKTIVITET
Yoga har vært en god terapi for meg. Da forsvinner jeg litt inn i min egen verden og jeg kan slappe helt av. Noen finner ro i andre aktiviteter, noe som er veldig bra. Vi trenger å ha en ting som roer kroppen og ikke minst sinnet ned - spesielt i hverdagen. Det hjelper ikke å bare sitte i sofaen. Det er faktisk slik at de kjemiske stoffene som produseres gjennom regelmessig trening, demper angst og øker selvtillitt og livsglede. Ta deg gjerne en frisk tur ute i naturen, det er deilig for hodet det! Gratis er det også. 

SNAKK MED EN PROFESJONELL
Det er mange som føler de må få litt hjelp på veien - og det er helt normalt. Selv er jeg inne på tanken om å snakke med en profesjonell, rett og slett for å få litt starthjelp på veien til en lettere hverdagen. Spesielt nå som jeg er rammet av sorg i tillegg. Hjelp kan man få - så det er bare valget om å ta hjelpen eller ikke som står foran oss. 

SOV GODT
Å få sove godt er definitivt viktig - generelt i livet. Det er definitivt lettere å håndtere stress og motgang dersom man er uthvilt. 

KOBLE AV
Logg av alt som heter sosiale medier og internett for en stund. Skru gjerne av telefonen også. Da slipper du å stresse med å sjekke alt av medier hele tiden. Man trenger faktisk ikke å være "på" 24/7 heller. 

14.04.2016 16:22

MISS INDEPENDENT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

. . . . . 


Jeg har ikke gjort stort annet enn å snakke i mobilen de siste dagene. Telefoner hit, telefoner dit. Ordne ditt og ordne datt. Det er noen travle dager i møte, men slik er det bare noen ganger. De få pusterommene jeg har fått, har faktisk vært når jeg har åpnet denne lekre boken. Jeg var rimelig klar over at jeg kom til å finne mye inspirasjon og glede i boken - da jeg er superfan av bloggen til Eirin. Men det er historier som er delt i denne boken, som virkelig har gjort inntrykk på meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette med en alkoholisert far kjenner jeg til fra barndommen. Min far fikk et valg for mange år siden - alkoholen eller meg. Han valgte meg og jeg har aldri vært mer stolt over han. Det siste året har pappa vært så uendelig flink og jeg har aldri vært stoltere enn nå. Dessverre er ikke pappa blant oss mer - noe som er uendelig urettferdig. Men ved hjelp av familie og venner, de fine minnene jeg bærer på og tekster i denne boken, så har jeg faktisk smilt opptil flere ganger den siste tiden. Det har gjort godt! Jeg ønsker rett og slett å skrive dette innlegget for å vise at man kan la seg inspirere av andre, støtte hverandre og heie hverandre frem i en hver tid. Både vond og fin tid.. Så tusen takk til deg, Eirin - for at du har laget et fristed (om så bare for noen minutter) der jeg kan mimre og le. Smile og gråte litt. Dessuten kan jeg drømme meg helt bort og tenke på at jeg en dag skal være min egen sjef. Det har jeg sagt til pappa mange ganger, og nå skal jeg i alle fall realisere den tanken og drømmen. Bossgirl! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg elsker med denne boken er at jeg aldri får lest den ferdig, om du skjønner. Man kan plukke den opp, la seg inspirere litt og gjenta denne prosessen stadig. Det er fint med slike bøker - dette å ta de titt og ofte i bruk. Dessuten kan man bruke den som pynt på stuebordet - den er tross alt lekker å se på også. Tenk at begge faovritt-bloggerne mine har skrevet bok - det er så ufattelig inspirerende! 

BE WHO YOU WANT TO BE!

12.04.2016 13:34

WHEN LIFE HAPPENSWHEN LIFE HAPPENS

De siste dagene har det vært stille fra min side... Det er absolutt ikke frivillig. Livet er virkelig flott mange ganger. Men den siste uken har vært så tøff at jeg ikke kan forstå hvordan man til tider kan klare å leve. Jeg har dessverre mistet en av mine aller nærmeste - og det er så uendelig vondt. Jeg kommer nok tilbake litt etter litt, men ting vil nok ta tid. Kjenner det er godt å titte innom her - dette er trossalt mitt fristed. Et sted jeg kan glemme det vonde, om så bare for noen få minutter. Jeg setter stor pris på dere som har tittet innom her selvom det har vært stille fra meg. Tusen takk ♥ ♥

06.04.2016 16:06

USYNLIG SYKDOM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I august merket jeg at noe ikke var som det skulle med kroppen. Jeg hadde store smerter, ofte lite matlyst, tappet energi og humøret var langt nede. Det ble gradvis bare værre de neste månedene, og jeg skjønte at nå var det på tide å finne ut av hva som plagde meg. Dessverre ble det lange måneder før jeg endelig fikk en diagnose å forholde meg til. Først var det psyken det var noe i veien med, så var det irritabel tarm, så var det Crohns og så var det i grunn ingenting plutselig. Heldigvis endte jeg opp med svar etter 5 lange måneder.. 

Noen har nok fått med seg at jeg har Irritabel tarm-syndrom, også enklere og oftere formulert som IBS. Dette er en fordøyelsessykdom som det er vanskelig å i grunn oppdage, da plagene kan forbindes med mye annet. Som sagt, jeg har vært innom mange diagnoser på veien. IBS kan variere fra person til person, og det er naturligvis ulike grader av dette, som det er ved mange andre sykdommer. Jeg er nok ikke hardest rammet, men jeg er rammet hardt nok. Fra august til desember var jeg omtrent ikke ute av huset, og det var rett og slett ikke mye glede i hverdagen. Jeg var på do omtrent 20-30 ganger for dagen. Dere kan jo tenke dere hvordan det generelt føles, både i kroppen og ikke minst psyken. Jeg var ikke med noen andre enn kjæresten min, og ikke ville jeg være med han heller. Jeg ville bare være alene... Det er ganske fælt bare det! Men å måtte gå med konstant luft i magen og ufattelig vond og hard mage, og uutholdelige smerter støtt og stadig - det unner jeg virkelig ingen! Jeg sliter mye med smerter enda, men det er absolutt mye bedre nå. Noen dager vil jeg bare ligge i sengen og grine, men det er sjeldent jeg har mulighet til det. Så jeg presser meg ganske mye, og det går som oftest bra. Det er ikke mye energi jeg har på kvelden etter jeg kommer hjem fra jobb eller skole, men da får jeg heller bare legge meg og si meg fornøyd med at dagen i allefall ble utført utenfor mine fire vegger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For en liten stund siden begynte jeg å lese meg litt opp på en "diett" kalt LavFodMap. Dette samt å gå til osteopat har faktisk vært det som har hjulpet meg dit jeg er i dag. Jeg har fått en forklaring på at min diagnose mest sannsynlig kommer av mye stress og mat jeg ikke tåler. I sommer var jeg mye på reise, så det forklarer en god del for meg. Dette er selvfølgelig individuelt - men stress kan spille en stor rolle. Nå prøver jeg å spise mye mer sunt og ikke minst etter LavFodMap. Det hjelper på humøret, og energien begynner å komme tilbake. Jeg er absolutt ikke på det nivået jeg en gang var, men ser i det minste lyset i tunnelen. Jeg velger å være åpen om dette, rett og slett fordi jeg er så lei av at slike sykdommer som dette skal være så tabu. Ja, jeg har vondt i magen, ja jeg må gjerne gå på do flere ganger for dagen, og ja - jeg er sliten - ofte. Men jeg prøver så godt jeg kan, og jeg gjør mitt beste. Har dere noen spørsmål, så må dere gjerne stille de til meg - så skal jeg svare så godt jeg kan! Ingen spørsmål er dumme 

Charlotte Tunes

Charlotte Tunes

24, Bergen

My name is Charlotte Tunes, and I blog about my love and passion for fashion, interior & happy healthy living. Enjoy! charlottetv@live.no

Follow

Instagram

@charlottetunes

Arkiv

Kategorier

Design av Rina Moe Fosse
hits